Els alumnes de 5è i 6è de l’Escola li fan una entrevista a l’alcalde dins el projecte que estan treballant (l’Ajuntament)

IMG_0390

El passat dijous, 19 de maig de 2016 un grup d’alumnes de 5è i 6è van anar a l’Ajuntament a fer una entrevista a l’Alcalde (Sr. Jordi Rull) que a continuació us reproduïm.

1- Quins i quants tipus de regidors hi ha?

L’Ajuntament d’Òrrius està compost per 7 regidors. És a dir, l’alcalde i 6 regidors més. A la Junta de Govern en són 4 (ERC) i els altres 3 (CiU) s’anomenen regidors de l’oposició.

2- Rebeu moltes queixes dels ciutadans? De quin tipus? Sí, queixar-se és un dels drets que els ciutadans tenen. Les queixes més freqüents estan relacionades amb els éssers vius (animals) i també sobre el trànsit de vehicles.

3- Què és el pla d’urbanisme? És un document on diu com estan qualificats els diversos terrenys del poble. Els terrenys poden ser edificables (que s’hi pot construir), no edificables,…

4- Quins ingressos  té l’Ajuntament? Què feu amb ells? L’Ajuntament d’Òrrius no té massa ingressos, el pressupost és aproximadament d’un milió d’Euros anuals (1.000.000€). Amb aquests diners paguem als treballadors de l’ajuntament, fem reformes al poble, …

5- A la Junta de Govern, quants regidors hi assisteixen? La Junta de Govern pot ser formada per 3 regidors però a Òrrius hi assisteixen els 4 regidors de l’equip de Govern.

6- Quins estudis són necessaris per a ser alcalde? Quant més estudis tingui l’alcalde/ssa millor però no són necessaris uns estudis determinats. En un ajuntament petit hi ha pocs tècnics, per tant, com més estudis o formació tingui l’Alcalde o els regidors millor i així poden suplir aquesta mancança.

7- Rebeu moltes subvencions? De subvencions no en rebem tantes com voldríem.

8- Quins terrenys són municipals? Alguns terrenys del municipi són de l’Ajuntament, per tant municipals, com la Half, l’Escola, la Bassa Nova i d’altres més petits. Comparat amb d’altres ajuntaments, el d’Òrrius no en té massa ja que no té ni boscos, ni altres terrenys forestals.

9- Consulteu als ciutadans les obres previstes? Sí, de fet es fan consultes per a les obres que afecten a força gent. Fa poc s’ha fet una consulta popular en relació al trànsit de vehicles durant els caps de setmana al carrer Major del poble.

10- Per què és necessari demanar permís per fer obres? S’ha de demanar permís perquè tot ha de tenir unes normes. Per exemple, si ara construïm un edifici de 15 plantes a Òrrius ens trencaria la panoràmica visual del poble.

11- Vostè té alguna altra feina? No, ara estic jubilat i així em puc centrar més en fer d’alcalde.  Rep alguna remuneració pel seu càrrec? No rebo cap remuneració, és una feina voluntària. El que si que es cobra són unes petites dietes per a assistència a reunions.

12- Rebeu propostes de millora? Sí. Sovint animem als ciutadans del poble a que ens diguin propostes per tal de millorar-lo. De fet, el canvi d’ubicació dels aparcaments de cotxes de davant de la Pèrgola va sorgir d’una proposta d’un ciutadà.

13- Li agradaria tornar-se a presentar a les properes eleccions? Les eleccions són cada 4 anys i crec que està bé tornar-se a presentar i així fer un mandat de 8 anys (només dues vegades). Si el mandat és més llarg es pot perdre la il·lusió de fer coses noves. Si la salut m’ho permet, tinc la intenció de tornar-me a presentar en les propers eleccions municipals.

 

One Comment:

  1. Molt bona feina nois!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *